Focali

Sektioner
Focalis verksamhetsrapport för åren 2008-2011

En kvinna plockar löv i ett Baobabträd i Burkina Faso, löven torkas och används i matlagning. Trädresurser är ett komplement till jordbruksskörden för fattiga i området. Foto: Maria Ölund

Focalis verksamhetsrapport för åren 2008-2011

Verksamhetsrapporten, som kan laddas ned här, sammanfattar det arbete som Focali har bedrivit sedan starten hösten 2008 till verksamhetsperiodens slut i december 2011. En genomgång av Focalis olika funktioner görs i rapporten såsom forskningskoordination, kunskapsgenerering och syntes samt utåtriktad kommunikation. Aktiviteter och outputs har sammanställts både kvantitativt och kvalitativt. De viktigaste lärdomarna av verksamheten, både tematiska och organisatoriska presenteras samt frågor som har identifierats som viktiga för en fortsatt verksamhet.  
 
Sammanfattningsvis kan man konstatera att Focali på relativt kort tid har etablerats som ett operativt nätverk, som kunnat erbjuda funktioner, som efterfrågats (ex. kontakter och nätverkande över ämnesgränser och mellan olika aktörer) och olika former av forskningsbaserad kunskap, ex. genom olika former av publikationer och informationskanaler, inklusive hemsidan. På olika vis har Focali bidragit till att höja kunskapsnivån och skapat viktiga diskussioner kring kopplingar mellan skog, klimat, bioenergi, fattigdom och utveckling, och problematiserande analys av de politiska och finansiella satsningar som görs kring dessa frågor, inte minst kring REDD (Reduced Deforestation and Forest Degradation). 
 
Kontakta gärna Focalis sekretariat om du har frågor om rapporten eller Focalis verksamhet.

 

Focalis nyhetsbrev

Fyll i ditt namn och e-mail om du vill få information om Focalis publikationer och seminarier etc. ...

Subscribe to our newsletter

Email:

Name: